“Eén van de creatiefste talenten van de provincie: zoekt en probeert, leert en doseert dat het een lieve lust is met als gevolg een keuken die aangenaam verrast zonder te choqueren.” (Delta Gids België, 2004)

“Mario laat zoet en zuur, zout en bitter, mals en hard, vlees en vis trapezenummertjes in je mond maken.” (Knack Restaurantgids, 2005 – 2006)

“Heel creatief, gedurfd en met uiteenlopende smaken – een type vertegenwoordiger van de fusion keuken – brengt hij creaties op het bord die doen nadenken.”(Gault Millau Benelux, 2004)

 

MARIO HOLTZEM

  • Lid Meesterkoks van België
  • Halve finalist én 1ste kok van België in de Prosper Montagné wedstrijd (1997 & 1998)
  • Tweemaal laureaat in de St. Hubert Gourmand wedstrijd (1992 & 2000)
  • Laureaat in de Orpha Horecatel wedstrijd
  • Deelname aan Regional Flavours of Europe Cup in 2000
  • Sinds 2000 lid van de Jeunes Restaurateurs d’Europe en ondertussen Membre d’Honneur.
  • Ontwerp en realisatie van het Grand Gala van het 8ste internationale Europese congres van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) in de prestigieuze Belga Queen te Brussel. 2005
  • “Jeune Restaurateur and chef for the evening Mario Holtzem from restaurant De Boote was assisted by a team of young chefs, who treated the guests with a sensational dinner, all in style!”(JRE-Today special congress newspaper the Morning After)
  • Gevraagd voor showcooking & tasting voor “wine & food paring” tijdens de befaamde wijnbeurs VINITALY in het Italiaanse Verona. April 2005

 

  • Mario verwierf tijdens zijn periode in de Boote
    • een vermelding in de Guide Michelin,
    • een kroon in de Guide Lemaire 2004,
    • 1 koksmuts in de Gault Millau Gids 2004 (quotering 14/20),
    • werd gekozen tot lievelingsrestaurant van Gault Millau in 2004 en won de prijs voor beste prijs/kwaliteit verhouding wijnkaart in de Gault Millau Gids in 2004
    • won de prijs van Jong Limburgs Talent in de Knack Restaurantgids van 2003 en werd hij tweede in de wedstrijd “Beste Ambachtelijke Kok van België”.